• ایتا
  • آپارات
لوگوی اوقاف

خبر ویژه

چهارشنبه19شهريور1404

18:35

65

مدیرکل اوقاف خراسان رضوی: 

معرفی ثمرات وقف، زمینه‌ساز گسترش این سنت حسنه است

 مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: «اگر مردم آثار و برکات وقف را در جامعه مشاهده کنند، خود به ایجاد وقف روی می‌آورند. همچنین باید با درج نام واقفان در مدارس، مراکز درمانی و دیگر موقوفات، از واقفان گذشته تجلیل کنیم تا این فرهنگ بیش از پیش گسترش یابد.»

 مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: «اگر مردم آثار و برکات وقف را در جامعه مشاهده کنند، خود به ایجاد وقف روی می‌آورند. همچنین باید با درج نام واقفان در مدارس، مراکز درمانی و دیگر موقوفات، از واقفان گذشته تجلیل کنیم تا این فرهنگ بیش از پیش گسترش یابد.»

به گزارش روابط عمومی اداره کل اوقاف وامور خیریه خراسان رضوی حجت‌الاسلام و المسلمین محمد احمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی به مناسبت هفته وقف در کارگروه سند برنامه ارتقای فرهنگ وقف در استان خراسان رضوی با بیان اینکه زنده نگه داشتن نام واقفان سبب تشویق دیگران به این عمل خداپسندانه می‌شود، افزود: «ثبت نام واقف در اماکن موقوفه به معنای تصرف اوقاف در آن مکان نیست، بلکه اقدامی برای بزرگداشت و پاسداشت یاد خیرین است.»

مدیرکل اوقاف خراسان رضوی نقش دستگاه‌های مختلف در ترویج وقف را مهم دانست و اظهار کرد: «وزارت تعاون می‌تواند با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای صنایع کوچک و بزرگ، فعالان اقتصادی را با آثار مثبت وقف در عدالت اجتماعی، اشتغال‌زایی و افزایش رفاه عمومی آشنا کند. تجربه نشان داده است که بسیاری از مجموعه‌های اقتصادی بدون چشم‌داشت در اقدامات خیرخواهانه مشارکت کرده‌اند.»

احمدزاده با اشاره به استفاده از ظرفیت وقف در رفع نیازهای روز جامعه گفت: «در حوزه انرژی تاکنون دو مگاوات انرژی خورشیدی ایجاد شده و ۱۵۰۰ کیلووات دیگر نیز در هفته جاری به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین پروژه ۲۰ مگاواتی انرژی خورشیدی با مشارکت بخش خصوصی آغاز خواهد شد.»

وی افزود: «در بخش مدیریت منابع آب، ۲۲ استخر ذخیره با ظرفیت ۶۵۳ هزار متر مکعب احداث شده که در زمستان آبگیری و در فصل تنش‌های آبی برای پشتیبانی باغات و مزارع موقوفه مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین بیش از هزار هکتار از اراضی موقوفه تحت پوشش سامانه‌های نوین آبیاری قرار گرفته است.»

مدیرکل اوقاف خراسان رضوی حمایت از دانش‌بنیان‌ها را از دیگر اولویت‌های این نهاد عنوان کرد و گفت: «صندوق پژوهش و فناوری ماندگار با مجوز بانک مرکزی راه‌اندازی شده و بیش از ۷۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در آن صورت گرفته است. این صندوق زمینه رشد طرح‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های پیشرفته‌ای چون سوپرآلیاژها، اصلاح ژنتیک دام و فناوری‌های هوا و فضا را فراهم کرده است.»

احمدزاده همچنین از پرورش هشت هزار رأس دام سبک و سنگین در موقوفات استان خبر داد و اظهار داشت: «این اقدام علاوه بر کمک به امنیت غذایی، در تکمیل زنجیره ارزش نیز اثرگذار است.»

وی با اشاره به اجرای ۱۵۴ پروژه عمرانی در سال گذشته گفت: «این پروژه‌ها با زیربنای ۵۹ هزار و ۷۰۰ متر مربع و سرمایه‌گذاری ۲۵۱ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده است.»

مدیرکل اوقاف خراسان رضوی درباره صیانت از موقوفات نیز افزود: «۴۲۵ پرونده حقوقی مربوط به موقوفات تعیین تکلیف شده و مقابله با زمین‌خواری در اولویت اقدامات ما قرار دارد.»

وی در پایان تأکید کرد: «برای تحقق افق‌های مورد نظر، همه دستگاه‌ها از جمله شهرداری‌ها، حوزه‌های علمیه، اساتید و مراکز آموزشی باید ورود کنند. مردم نیز می‌توانند به نام خود و با تولیت خود وقف کنند تا نیازهای باقی‌مانده جامعه همچون احداث پارک‌ها، سرویس‌های بهداشتی و نمازخانه مدارس از طریق وقف تأمین شود.»
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر

آخرین اخبار

بيشتر

اخبار

بيشتر

پیوندها

بيشتر
  • تعداد بازديد اين صفحه: 137036
  • تعداد بازديد اين صفحه در امروز: 108
  • تعداد کل بازديد کنندگان سايت: 18946617
  • تعداد کل بازديد کنندگان سایت در امروز : 18055